Human Ecology - Ongehoord!

2  - 11 feb: Food Coop

In volle economische crisis, in de schaduw van Wall Street, is er een organisatie, die een minder bekende Amerikaanse traditie belichaamt, in volle bloei: de voedselcoöperatieve Park Slope, een coöperatieve supermarkt die gerund wordt door 16000 leden die 3 uur per maand daarvoor werken om het recht te verdienen om de beste etenswaren te kopen tegen ongelooflijk lage prijzen. Ontdek deze buitengewone en intense organisatie, die opgericht werd in Brooklyn in 1973 door enkele utopisten en die vandaag als voorbeeld geldt voor initiatieven dichterbij ons.

Willen jullie de documentaire bekijken? Schrijf je dan in via info@bevrijdingsfilms.be. Wie zich inschrijft krijgt een link naar de documentaire + wachtwoord toegestuurd en heeft de kans deze te bekijken van dinsdag 2 tot en met dinsdag 9 februari.

Eveneens van 2 tot en met 9 februari kunnen jullie vragen doorsturen naar schoonjans.bianca@gmail.com.

Bianca Schoonjans is verantwoordelijke van de Leuvense Buurderijen. Een buurderij is een trefpunt voor beter eten. Je vindt er lekkere producten rechtstreeks van bij producenten uit je regio. Een buurderij betekent lokaal, vers, transparant, eerlijk, sociaal en gemakkelijk. Het brengt boer en consument terug samen. Deze manier van werken geeft de boer zekerheid van verkoop, de consument krijgt (h)eerlijke producten en de boer een eerlijke prijs. Met onze Leuvense buurderijen kiezen we daarenboven bewust voor boeren die extra inspanningen doen voor milieu, natuur en dierenwelzijn.

Op donderdag 11 februari lanceren we online om 20u een nabespreking van de docu met een antwoord op al jullie vragen. Deze nabespreking wordt jullie gebracht door Buurderij Leuven.

Dit evenement is een samenwerking van: Oikos, Centrum voor Economische Ongehoorzaamheid (CEO), Bevrijdingsfilms vzw, STUK, Buurderij en Masereelfonds Leuven. Met dank aan Stad Leuven.