Screenings CRAZY MONEY

Op 1 en 3 september vond de bioscooppremière van CRAZY MONEY in De Cinema Antwerpen en Studio Skoop Gent plaats.

Ondertussen zijn er nog heel wat screenings in Vlaanderen gepland. Heb je de film nog niet gezien? Grijp dan zeker je kans! Bij elke vertoning zijn de makers aanwezig voor een Q&A. Info over het project van de organisatie Eight kan je vinden op hun website Eight.

Wil je de film zelf inplannen? Contacteer ons via info@bevrijdingsfilms.be of vraag de film aan via de website.

Sembènecinema

Elk jaar worden een heleboel films uit Azië, Latijns-Amerika en Afrika door Vlaamse distributeurs aangekocht. Deze films verschijnen in onze bioscopen en in verschillende cultuurcentra. Met Sembènecinema wil Mooov zoveel mogelijk aandacht geven aan deze films.

Vanaf 2021 kan je als professional en occasionele vertoner deze films via Bevrijdingsfilms aanvragen. In onze catalogus kan je bij thema's ook filteren op 'Sembènecinema'. In de komende weken wordt deze lijst aangevuld.

Meer informatie over Sembènecinema vind je op de website van Mooov.

COLORA FESTIVAL 2021

Wereldmuzikale kennismaking met andere culturen

De blijvende belangstelling voor wereldmuziek en de nood aan een positieve benadering van een interculturele samenleving zijn de drijfveren voor het Colora Festival. Dankzij een reeks muzikale kennismakingen met andere culturen bouwt het festival op haar eigen manier mee aan die interculturele samenleving. Etnisch diverse verenigingen krijgen de kans om er hun muzikale en andere tradities voor te stellen. Alle info vind je hier Colora Festival

Documentaire  ASILE 

Ook Bevrijdingsfilms is een trouwe partner van het Colora Festival. Op zaterdag 21/08 om 14u00 vind je ons terug in de circustent met de documentaire ASILE

Jaarlijks komen duizenden niet-begeleide minderjarige vreemdelingen (NBMV) toe in België. Een meerderheid onder hen vraagt asiel aan, zoals
Sahil, een Afghaanse jongen van 15 jaar. Nadat hij van het ene naar het andere opvangcentrum gestuurd werd, wordt hij opgevangen door een
pleeggezin. Dit gezin geeft hem hoop op een stabieler leven tijdens het wachten op het finale verdict van het Ministerie van Vreemdelingenzaken...

Klimaatweek Leuven

Onze activiteiten zullen doorgaan in de eerste twee weken van mei.

Met een stadsbreed programma maakt Warm Alarm tussen 22 en 25 april de urgentie van de klimaatcrisis zichtbaar. Warm Alarm koppelt een artistiek programma aan straffe lezingen, interessante podcasts, workshops, wandelingen en fietstochten langs inspirerende oplossingen.

6 mei: Honeyland (Mooov) - Buurtcentrum Mannenstraat

Voor de wijkbewoners voorzien de buurtcentra ism het Masereelfonds, Povorello, De Ruimtevaart en Bevrijdingsfilms een interessant programma. Meer info vind je hier.

6 mei: Honeyland (Mooov) - Buurtcentrum Sint-Maartensdal

Voor de wijkbewoners voorzien de buurtcentra ism het Masereelfonds, Povorello, De Ruimtevaart en Bevrijdingsfilms een interessant programma. Meer info vind je hier.

11 mei: Food Coop - Buurtcentrum Casablanca

Voor de wijkbewoners voorzien de buurtcentra ism het Masereelfonds, Povorello, De Ruimtevaart en Bevrijdingsfilms een interessant programma. Meer info vind je hier.

EcoFem FilmFest / The Polar Project

Van zaterdag 24 tot maandag 26 april

In de afgelopen drie jaar ging The Polar Project wereldwijd op zoek naar zij die het hardst getroffen worden door klimaatopwarming. We zagen schrijnende taferelen: Indiase vrouwen die de slavernij ingeduwd worden, jonge Zambianen die op koeienuitwerpselen overleven en inheemse Brazilianen die aangevallen worden voor soja en hout.

Maar in al dat duister vonden we ook lichtpunten. Sterke vrouwen die voorop gaan in de strijd tegen klimaatopwarming en actief werken aan verandering. The Polar Project, Vermeylenfonds, Masereelfonds en Bevrijdingsfilms sloegen de handen in elkaar voor EcoFem Filmfest: drie avonden op rij brengen we een straffe documentaire over die powervrouwen. Een reis naar Brazilië, India en Zambia, waar de pracht van het land in schril contrast staat met de tragiek van de klimaatopwarming.

Meer informatie en inschrijven via de website van The Polar Project of het facebookevent!

Human Ecology - Ongehoord!

2021 is het jaar waarin het Masereelfonds zich inzet voor een klimaatrechtvaardige wereld. In samenwerking met hun leden, afdelingen, vele vrijwilligers en partners willen ze een breed publiek mobiliseren voor een klimaatvriendelijke en eerlijke samenleving. Bevrijdingsfilms steekt graag een handje toe en voorziet in thema-gerelateerde documentaires.

2 februari: Food Coop - Online

Je kan de documentaire Food Coop online bekijken. We sluiten deze activiteit af met een nabespreking door Bianca Schoonjans van Buurderij Leuven. De flyer vind je hier.

Verdere programmatie volgt later.